Maksud – Maksud Bunyi Hon

Pernah tak masa driving kadang2 kita dengar kereta yang berselisih atau belakang kita bunyikan hon.
. percaya atau tidak.. setiap bunyi hon tu ada maksud tertentu..

1 x HON PENDEK – pemandu tu cakap “HAI”

2 x HON PENDEK – pemandu tu cakap “TERIMA KASIH” atau “JUMPA LAGI”

3 x HON PENDEK – pemandu tu suruh kenderaan depan tu cepat sikit (biasanya kat traffic light time dah hijau xreti2 nak jalan)

1 x HON PANJANG – pemandu tu beri amaran kereta lain bahawa dorang memandu secara merbahaya dan hampir menyebabkan kemalangan.

2 x HON PANJANG – pemandu tu marah “HOI!!!… BODOH XDER OTAK KE”

4X atau lebih HON PENDEK – pemandu tu mesti cakap…
“TILAM! TILAM!..SIAPA MAU TILAM.. TILAM LAMA TUKAR BARU.. TILAM!.. TILAM!”…

Advertisements

Posted on October 30, 2014, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: