Cara paling berkesan tangani bayi merengek dalam pesawat?

DUDUK berdekatan dengan bayi yang merengek di dalam pesawat merupakan pengalaman buruk yang terpaksa dihadapi setiap penumpang pada ketinggian 30,000 kaki. Bagaimanapun, ibu bapa kepada seorang bayi berusia 12 bulan mengambil keputusan untuk memberikan beg cenderahati kepada beberapa penumpang yang duduk di kawasan berdekatan dengan anak mereka. Pemberian beg itu bertujuan untuk mengambil hati penumpang lain sekiranya anak kecil mereka membuat bising di dalam penerbangan, awal minggu ini. Seorang penumpang mendedahkan tentang pengalamannya itu di laman sosial Reddit.com selepas menerima beg berisi hadiah bagi menggelakkannya berasa tidak puas hati akibat gangguan bunyi bising daripada bayi itu di dalam penerbangan.

 

Selain gula-gula, beg berkenaan yang diberikan sebelum pesawat berlepas mengandungi penyumbat telinga yang boleh digunakan sekiranya bayi itu, Madelina menangis. Penumpang tersebut yang menggelarkan dirinya sebagai Ninjashares, memuat sekeping gambar beg cenderahati yang diterimanya itu dengan keterangan: “Seorang bayi baharu sahaja menyerahkan beg ini kepada saya di dalam penerbangan. Saya tidak marah.” Beg itu turut disertakan dengan nota yang berbunyi: “Hi orang yang tidak dikenali! Nama saya Madeline. Usia saya akan genap setahun pada 17 Disember dan ini merupakan penerbangan pertama saya.”

Nota itu menambah: “Saya akan menjaga tingkah laku saya, tetapi saya memohon maaf terlebih dahulu sekiranya saya berada dalam keadaan tidak tenteram, rasa takut atau telinga saya sakit. “Ibu dan bapa saya saya ada menyediakan beg cenderahati yang mengandungi beberapa barang. “Turut ada penyumbat telinga… yang boleh digunakan sekiranya saya membuat bising yang boleh menyakitkan telinga kamu. “Selamat menaiki penerbangan!” – mirror

Advertisements

Posted on December 28, 2014, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: