Green Lake Taman Indah Tenggelam BANJIR Setiap Tahun !

Setiap tahun, sebuah taman di kaki bukit Gunung Austrian Hochschwab , bertukar menjadi sebuah kolam, dengan kesemua denai dan kerusi diselami bawah air.
Sangat menakjubkan.. sehingga seorang jurugambar Marc Henauer berkata yang ia seperti hari kiamat. Tetapi ia sebenarnya adalah fenomena yang disebabkan oleh salji yang cair dan bertakung di taman ini.
Setiap tahun, taman ini bertukar dari tempat untuk pendaki gunung kepada untuk tempat untuk perenang. Taman ini terletak di tepi Grüner See (Green Lake), dan merupakan tempat utama tumpuan pelancong. Pada musim bunga, salji diatas gunung Hochschwab mula cair, dan air itu mengalir ke kolam ini, dan kesemua tempat jalan, kerusi, dan juga pokok diselami air.
Tasik ini mempunyai kedalaman 1-2 meter dan seluas 2000 kaki persegi, tetapi boleh mencapai kedalaman 10-12 meter dan seluas 4000 kaki persegi. Menurut Marc Henauer, emosi yang dialaminya apabila didalam sebuah taman yang diselami sangat unik, dan hanya dapat dialami di sini. Fenomena ini hanya berlaku untuk 3-4 minggu setahun.

Jadi apa yang sedang anda menunggu lagi? Lihat lagi gambar di bawah …
Subhanallah… indah sungguhkan.. betapa betuahnya kita dapat melihat permandangan dalam tasik ini.. walaupun sekadar gambar sudah cukup untuk kita mengagungi kuasa Allah…
Advertisements

Posted on December 31, 2014, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: