20 Hotel Dengan Tema Pelik Dan Comel Di Korea Selatan

Bila sebut Korea Selatan, pasti yang terbayang adalah pemandangan indah dengan salji, serta wajah-wajah kacak dan cantik jelita seperti yang terpapar di dalam drama Korea yang penuh trajedi.

 

Bagaimana pula dengan hotel mereka? Selain dari menyediakan bilik penginapan yang bersih, kini pengusaha hotel di Korea Selatan telah menapak selangkah lagi dengan menyediakan bilik hotel dengan tema yang comel dan kreatif.

 

Jom kita lihat setakat manakah comel dan peliknya hotel mereka.

 

1. Banana Uyyu (Banana Milk)

Silap gaya ada yang sanggup angkut 2 dozen susu pisang semata-mata untuk dapatkan ‘real feeling’ tidur di hotel ni. Dengarnya ramai penggemar banana uyyu lepas balik dari Korea 😉

hotel-pelik-di-korea-selatan-1

 

2. Kereta BMW

Tak dapat beli kereta, dapat tidur dalam hotel yang sediakan katil macam kereta pun best juga. Haha.

hotel-pelik-di-korea-selatan-2

 

3. Camera Cozy

“Ehem, gila shoot gambar sampai tidur dalam kamera!” Ayat prank yang mungkin anda boleh gunakan nanti.

hotel-pelik-di-korea-selatan-3

 

4. Katil Bola

Khas buat kaki bola

hotel-pelik-di-korea-selatan-4

 

5. Botol Heineken

Boleh lah.

hotel-pelik-di-korea-selatan-5

 

6. iPhone

Menarik kan?

hotel-pelik-di-korea-selatan-6

 

7. Telefon

Mungkin sebelum tidur anda perlu cek dan pastikan hotel ni tak sediakan jam loceng yang berbunyi kuat macam telefon antik.

hotel-pelik-di-korea-selatan-7

 

8. Mee Ramen

Pastikan anda kenyang sebelum tidur, ok 😉

hotel-pelik-di-korea-selatan-8

 

9. Kasut Tumit Tinggi

Kaki shopping mungkin suka yang ini

hotel-pelik-di-korea-selatan-9

 

10. Soju

Tidur dalam botol kita malam ni. Tiba-tiba teringat Aladdin.

hotel-pelik-di-korea-selatan-10

 

11. Starbucks

“Hello mak, malam ni kita tidur kat Starbuck tau. Mak jangan lah risau ye”

hotel-pelik-di-korea-selatan-11

 

12. American Style Truck

Kanak-kanak pasti suka yang ini

hotel-pelik-di-korea-selatan-12

 

13. Bas Mini Voklswagen

hotel-pelik-di-korea-selatan-13

 

14. Budweiser

hotel-pelik-di-korea-selatan-14

 

15. Jeep In The Jungle (eh, in the hotel lah)

hotel-pelik-di-korea-selatan-15

 

16. Frozen Wonderland

Kami yakin, pasti ada yang menyanyi “Let It Goooo” kat sini 😀

hotel-pelik-di-korea-selatan-17

 

17. Princes Carriage

Boleh lah berangan jadi Snow White kejap.

hotel-pelik-di-korea-selatan-16

 

18. Keretapi Lego

hotel-pelik-di-korea-selatan-18

 

19. Penjara

Ini penjara ‘first class’ namanya

hotel-pelik-di-korea-selatan-19

 

20. Spongebob Squarepants

hotel-pelik-di-korea-selatan-20

Sumber : TeachingTravel.com

Oh ya, sebenarnya tema bilik ini diperkenalkan oleh satu syarikat di Korea Selatan bernama Lamang Pen kepada para pemilik hotel bagi memberikan kelainan dan pengalaman berbeza kepada pengunjung hotel mereka.

Info lengkap tentang harga hotel ini boleh didapati di Cozy Design, Cozy The Meg dan Cozy Thema.

Advertisements

Posted on January 26, 2015, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: