Batang Selfie Yang Paling Tak Kena

Saje je nak panggil “batang selfie” atau biasa orang panggil monopod. Monopod ini gunanya sebagai alat bantuan ketika menangkap gambar sama ada secara solo atau beramai-ramai. Kalau dulu bila ambil gambar beramai-ramai, seorang akan jadi mangsa untuk jadi tukang ambil gambar dan si mangsa itu sudah pasti tak akan ada dalam gambar tersebut. Tapi dengan bantuan monopod ni satu kampung pun boleh masuk dalam gambar itu tanpa meninggalkan seorang rakyat pun. Kira berjasa jugak la monopod ni.

Tapi yang jadi tak bestnya bila monopod ini digunakan pada keadaan yang tak sepatutnya. Habis semua gambar yang nak diambil guna monopod. Contohnya seperti dibawah.
Nak ambil gambar makanan pun nak guna monopod
Dah berdiri depan cermin pun nak guna monopod lagi.
Ada juga yang terlebih kreatif buat monopod sendiri. Tapi still tak kena.

Over sangat dah ni. Baik pakai batang galah je.

Baru-baru ini telah diketahui yang monopod ni dah wujud sejak tahun 1995 lagi dalam buku -book of “useless” Japanese inventions: the selfie stick. Ciptaan alat monopod ini dianggap ciptaan yang paling tak faedah dan mengarut pada masa itu. Tapi tengok lah sekarang. Ramai yang sudah guna batang selfie yang tak ada faedah ini.

 

Advertisements

Posted on February 4, 2015, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: