Makanan Barat Sedap Tapi 62 Makanan Tempatan Ini Akan Buatkan Anda Menggigil

Daripada tomyam yang sedap dan pedas sehingga ke cempedak goreng, kami pasti ada sesuatu yang menjadi kegemaran anda daripada pilihan makanan tempatan di bawah, tidak kira apa saja selera anda…

Durian dalam ABC. Meleleh air liur.
abc-durian

Pelajar pelajar UiTM Shah Alam mesti kenal dengan ABC Fradoo Shah Alam. Terbaik
abc-fradoo-shah-alam

ABC kelapa. Pekena waktu panas memang sedap
abc-kelapa

Ais Kacang
ais-kacang

Aiskrim calong, selalu dapat jumpa di taman permainan. tak tahu kenapa orang panggi calong. Any idea?
aiskrim-calong

Aiskrim gula apong Sarawak. Kami belum pernah makan
aiskrim-gula-apong-sarawak

Aiskrim kelapa Kelantan. Ini pun kami belum makan
aiskrim-kelapa-kelantan

Waffle coklat melayu aka apam balik coklat
apam-balik-cokolat

Ayam golek, terkenal ketika bulan puasa
ayam-golek

Ayam masak merah, all time favorite. Boleh jumpa masa kenduri
ayam-masak-merah

Ayam percik, juga terkenal ketika bulan puasa
ayam-percik

Sekali sekala makan bubur lambuk pun sedap
bubur-lambuk

Burger giant, untuk penggemar lemak tepu
burger-giant

Cempedak goreng ini kami tengok pun dah terliur
cempedak-goreng

Cendol, orang ramai sanggup beratur panjang untuk semangkuk cendol
cendol

Orang Melaka selalu bangga dengan coconut shake klebang
coconut-shake-klebang

coconut-shake

Gearbox Johor. Yang ada penyakit darah tinggi boleh bawa bersabar
gearbox-johor

Tengah trending sekarang, goreng pisang cheese
goreng-pisang-cheese

Goreng pisang default tetap di hati
goreng-pisang

Jagung bakar, paling mudah nak jumpa di pasar malam
jagung-bakar

Paling banyak banyak jus, jus mangga paling power
jus-mangga

Kaya ball, bukan kegemaran kami
kaya-ball

Keropok lekor dan cheese tapi kami tetap suka sos asal
keropok-lekor-dan-cheese

Ketam dan coconut milk. Kolestrol tinggi
ketam-dan-coconut-milk

Ketam panggang. Boleh cuba bakar sendiri
ketam-panggang

Kuih seri muka. Makan ini berseri muka setiap hari. Tipu saja
kuih-seri-muka

Kuih tepung pelita, kuih kegemaran kami. Setalam pun boleh habis
kuih-tepung-pelita

Laksa penang mai
laksa-penang

Lontong, salah satu menu popular semasa hari raya
lontong

Man burger kukus lava. Sos dia macam lava
man-burger-kukus-lava

Mee bandung Johor
mee-bandung-johor

..lagi mee bandung
mee-bandung

Adik beradik mee bandung iaitu mee rebus
mee-rebus

Yang ni terbaik, mee sotong penang. Pi penang kena try
mee-sotong-penang

Kami pernah makan sekali di mee tarik warisan sungai besi, rating 6/10
mee-tarik-warisan-sungai-besi

Milo ais jadikan anda sihat dan kuat
milo-ais

Nak kick lagi, boleh minum Milo tabur
milo-tabur

Nasi ayam penyet
nasi-ayam-penyet

Nasi briyani Johor
nasi-briyani-johor

Nasi dagang Terengganu. Lama dah kami tak makan ini
nasi-dagang-terengganu

Nasi goreng kampung. Nasi kegemaran para pelajar universiti
nasi-goreng-kampung

Pi penang jangan lupa pekena Nasi Kandar Penang
nasi-kandar-penang

Pisang cheese lagi. Dalam 10 km jalan boleh jumpa 10 gerai jual goreng pisang cheese
pisang-cheese

Popiah otak-otak
popiah-otak-otak

Putu bambu ni boleh tahan sedap dan murah
putu-bambu

Putu piring. Tiada kaitan dengan piring Astro
putu-piring

Aiskrim RM2. Boleh dijumpai di Rantau Panjang dan Pasar Siti Khadijah, Kelantan
RantauPanjang-PasarSitiKhadijah-Kelantan-Rm2

Rendang ayam, cliche
rendang-ayam

Rojak buah
rojak-buah

Roti jala, cicah dengan kari kambing..pergh
roti-jala

Sambal sotong, kegemaran kami
sambal-sotong

Sate ayam
sate-ayam

Sate kajang, overrated?
sate-kajang

Siput sedut, orang kata makan dekat rumah baru feeling nak sedut sedut. Tak ada orang pandang pandang
siput-sedut

Sirap bandung 3 layer
sirap-bandung-3layer

Sirap bandung soda aka soda gembira
sirap-bandung-soda

Sotong bakar, lapar terus kami tengok gambar ini
sotong-bakar

Sprite soda hutan bandar bistro Kuantan
sprite-soda-bistro-hutan-bandar-kuantan

Teh 3 lapis
teh-3layer

Teh tarik madu ais, buih dia mengalahkan buih sabun basuh baju
teh-tarik-madu-ais

Akhir sekali tomyam
tomyam

Sudah rasa lapar belum selepas melihat gambar gambar ini? Kami sudah dan mahu cari makanan tengahari cepat hari ini. Tak tahan..

Advertisements

Posted on February 23, 2015, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: