10 STATUS FESBOK KAWAN KORANG YANG SUPER ANNOYING

Kalau zaman dahulu, orang naik meluat kalau ada jiran sebelah rumah suka jaga tepi kain orang dan mencanang keburukan orang lain. Tapi level meluat zaman sekarang lebih dahsyat dari tu.
Tak sangka dengan kemajuan teknologi yang serba canggih masa kini, ke-tidak-berapa-bijaksanaan sesetengah orang pun semakin bertingkat-tingkat. Tak faham apa kami maksudkan? Tengok kat bawah ni. Kami harap anda tak tergolong dalam kelompok pengguna social media yang sebegini. Hehe.
1. Jenis Kutuk Kawan Tapi Unmensi
2. Meroyan 24/7
3. Acah-Acah Minta Orang Puji Dalam Diam
4. Canang Masalah Laki Bini Satu Dunia
5. Tulis Status Macam Diari
6. Jiwang Karat
7. Hanya Fikir Benda Lucah
8. Tak Belajar Mengeja Kat Sekolah
9. Orang Lain Bodoh, Dia Pandai
10. Jenis Tak Terima Teguran
Apakah semua ini? Kami faham itu hak korang untuk berkongsi segala hal yang berlaku dalam hidup. Tapi, mungkin ada sesetengah benda yang perlu disorok dan simpan untuk pengetahuan diri sendiri.
Semoga lepas ni akan ada lebih ramai manusia yang lebih bijak dalam berkongsi status atau post di laman sosial. Tapi tak salah juga ada kawan-kawan yang buat status begini, boleh jadi sumber gelak ketawa gitu.
Advertisements

Posted on March 19, 2015, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: