Cara Paling Mudah Bezakan Produk Milo Tulen & Tiruan

DI ZAMAN ini, banyak pihak tak bertanggung jawab mengambil jalan mudah mengaut keuntungan dengan memanipulasi barangan sedia ada di pasaran dengan menjual produk tiruan.
Terbaharu, kes Milo tiruan yang dibuktikan dengan penyebaran rakaman video dan rampasan oleh pihak berkuasa di satu kawasan perumahan di Mantin, Negeri Sembilan.
Susulan timbul kebimbangan orang ramai tentang produk tiruan yang dikhuatiri  dibeli oleh mereka tanpa sengaja, pihak Nestle menerusi akaun rasmi Milo Malaysia memaklumkan cara mudah mengenalpasti sama ada Milo yang ingin dibeli adalah produk tulen atau tiruan.
“Pek Milo asal dibungkus dan dipotong oleh mesin. Oleh itu, bahagian atas bungkusan tersebut tidak mempunyai gerigi yang jelas atau sempurna,” demikian maklumat dikongsikan di laman tersebut.
Jumaat lalu, Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) Negeri Sembilan membuat rampasan produk tiruan jenama Milo berjumlah RM250,000 di sebuah taman perumahan mewah di Mantin.
Apa yang mengejutkan, proses pembungkusan produk tersebut didapati dilakukan secara manual dan hanya ditimbang kilo sahaja!
Advertisements

Posted on March 20, 2015, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: