8 DILEMA PEREMPUAN SETIAP KALI UPLOAD FOTO DI INSTAGRAM

Tipulah kalau kata tak ada Instagram, kan? Tapi pernah tak korang atau manusia sekeliling korang stress sebab Instagram?
Ada yang tanya, “Nak upload gambar je pun. Apa yang stress sangat?”. Haa, mungkin ada yang tak perasan bahawa proses sebelum dan selepas gambar dimuat naik ke Instagram adalah satu momen yang sangat penting dalam hidup seseorang, especially perempuan.
Perempuan dan dilema berpisah tiada. Kalau boleh setiap gambar yang dikongsikan tu mesti perfectdan boleh membuatkan stalker berdarah mata bila diorang melihat atau terlihat. Dan perkara kat bawah ni terjadi pada semua gadis di luar sana. Betul, kan?
1. Cukup Cantik Ke Aku Ni?
Perempuan biasanya akan fikir berjuta kali sama ada patut atau tak post gambar baru dalam Instagram. Kalau tak cantik nanti kena kutuk. Tapi akhir sekali upload jugak gambar tu. Normal situation.
2. Boleh Jadi Trend-setter Tak?
Upload gambar dalam Instagram sama macam bersaing dalam sukaneka. Semua orang seboleh mungkin akan cuba post gambar-gambar unik dan kreatif dengan harapan akan menjadi ikutan oleh followers lain.
3. Nak Pose Macam Model, Selfie Atau Candid?

 

Tak tahu nak buat gaya macam mana? Cuba je lah semua pose kak, kita eksperimen tengok mana satu dapat lagi banyak sambutan.
4. Filter or No Filter?
Kalau nak lebih cantik, haruslah letak filter. Biar bersinar-sinar muka macam dilimpahi cahaya keimanan.
5. Apa Caption Terbaik? Pening Ahhh
Ni paling masalah bagi semua wanita. Ada yang suka letak caption panjang-panjang macam tulis karangan. Tapi ada juga yang letak #nocaption. Err bukan ke itu pun dikira caption jugak? Saje nak pancing letteww.
6. Berapa Juta Like Boleh Dapat?
7. Si Dia Akan Komen Tak?
8. Alamak Tak Sampai 100 Likes, Delete!
Gambar dah post lima jam lepas. Tapi baru dapat 15 likes je? Okay delete! Sebenarnya dah malu sebab kau tak popular macam artis. Hewhewhew.
Untuk semua Instafamous atau Instagrammers biasa-biasa macam kami, meh tengok video dari Elite Daily kat bawah ni. Mungkin ada yang kena dengan batang hidung kita.
Advertisements

Posted on March 21, 2015, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: