5 Jenis Lelaki Yang Tidak Layak Jadi Suami

5 Jenis Lelaki Yang Tidak Layak Jadi Suami

 

 

Di luar sana ada pelbagai jenis lelaki yang kita akan jumpa, ada yang romantik dan ada yang setia dan sebagainya. Kami paparkan 5 jenis lelaki yang tidak layak di jadikan suami.

 

 

1) Tiada Pendapatan dan Boros

 

 

Lelaki yang tidak mempunyai pendapatan tidak layak untuk dijadikan suami. Mereka tidak mampu untuk menyara hidup anda. Kalau ada pun diantara mereka yang punyai pendapatan, mereka boros dengan hasil pendapatan mereka. Mereka tidak tahu membahagikan hasil pendapatan mereka.

 

 

2) Sentiasa Bergantung Pada Orang Lain

 

 

Apa mungkin seorang lelaki yang bakal memberi nafkah kepada anda, hidup dengan masih bergantung pada orang tuanya? Itukah calon yang sesuai untuk dijadikan suami? Silap haribulan, wang anda yang disapu habisnya nanti. 

 

 

3) Pemalas

 

 

Pemalas disini difokuskan pada keadaan mereka menguruskan diri mereka sendiri. Lihat sahaja bagaimana mereka menguruskan katil tidur mereka sehingga tidak dapat membezakan pakaian kotor dan bersih. Mereka hanya anggap mengemas rumah hanya kerja wanita.

 

 

4) Berfikiran Negatif dan Membuat Anda Rasa Buruk

 

 

Seorang lelaki loser sentiasa berfikiran negatif. Mereka menganggap apa yang mereka hendak lakukan semuanya tidak boleh. Wanita yang bercinta dengan lelaki ini pasti akan sentiasa diburuk-burukan.

 

 

5) Kaki Control

 

 

Ini merupakan lelaki paling bahaya dan patut wanita jauhi dan hindari. Kalau dibenarkan untuk bunuh, sila bunuh beramai-ramai. Lelaki jenis ini akan menghalang anda dari berinteraksi dengan dunia luar hingga menyebabkan anda begitu tertekan.

 

 

Apapun, 5 jenis lelaki yang di paparkan di atas sebenarnya boleh memperbaiki sikap mereka ke arah yang lebih baik. Asalkan mereka betul-betul untuk berubah.
Advertisements

Posted on March 30, 2015, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: